Comparatives

El cost de desplaçar-se un kilòmetre amb sabates marca A és 10 pics inferior a desplaçar-se amb sabates marca B.

L’anunci està pagat per A que mirant de donar credibilitat a la noticia, diu que es basa en un estudi patrocinat, però de casa bona, independent i amb auditoria inclosa.

A simple vista sembla que no importa llegir-lo, però cal fer-ho per descobrir quan pesa la paraula patrocini dins una frase que també inclou independent, auditoria i una firma de renom: resulta que el caminant amb sabates marca A ha berenat frit i es passeja pels carrers del mercat de Sineu, però el caminant que usa sabates B tresca per Lafayette després de dinar al Maxim’s.

Un organisme que vigila la cosa publicitària diu que cal posar, dins l’anunci, un asterisc que envia cap a la lletra petita d’una nota que diu –pam envant, pam enrere– que els resultats poden canviar a segons quins països. Seria més just que fessin publicar, en lletra menuda o no, un estudi del que costa anar per Sineu amb sabates de marca B, però em fa l’efecte que ho hauria de dir un inexistent organisme regulador de l’organisme regulador de la publicitat.

El cas real no va de sabates, però uso la metàfora perquè a les comparatives de cost de programari no es parla gaire del suport i les energies que fan falta per de «fer-lo córrer». ÿs el cas que acabo de llegir a un article de The Inquirer sobre un anunci de Microsoft. L’estudi està publicat en castellà al seu web –és l’article «WinTel es 10 veces más económico que Linux».

Actualitzacio: La noticia es va escampant per medis de tots els colors ideologicotecnològics: CBS, vnunet.com, ZDNet UK, CNET news.com.

Compartir

Entrada anterior
Ordinadors sostenibles?
Entrada següent
Xacres tecnològiques sense fronteres

5 comentaris. Leave new

  • Però… no estàs de vacances?

    Respon
  • Ya está la bitácora listada en Bitacoras.com 😉

    Puedes hacer ping e informar así de las actualizaciones a través de nuestra página: http://www.bitacoras.com/directorio/ping.php

    Deberás hacer ping con la dirección URL con que estás registrado en el directorio…

    Gracias 🙂

    Respon
  • M’ha encantat la metàfora, sobretot això de “pam envant pam enrera”. ÿs genial.

    Respon
  • L’ASB, un organisme britànic que vetlla per l’ètica publicitària, acaba de condemnar Microsoft d’entabanar-nos la seva propaganda amb mentides (misleading, carrec prou greu si tenim present que les entabanades normals es fan sense mentides.

    N’extrec dos paràgrafs:

    The Authority understood, however, that the measurements for Linux were performed on an IBM zSeries, which was more expensive and did not perform as well as other IBM Series and that the advertisement implied running a Linux system was, in general ten times more expensive than running a Windows operating system. It understood that it would have been possible to compare the two operating systems on the same hardware.

    The Authority considered that readers would infer that the advertisement compared Linux and Windows operating systems only and that the advertisement implied running Linux operating systems were, in general, ten times more expensive than running a Windows operating system. Because the comparison included the hardware, as well as the operating system and therefore did not show that running a Linux operating system was ten times more expensive than running a Windows operating system, the Authority concluded that the advertisement was misleading. It advised the advertisers to amend the advertisement.

    Respon
  • Torn ser el d’abans. I atès que aquest blog té una secció de Vides Ubèrrimes, segesc parlant d’entabanades.

    Avui he rebut la segona factura d’ONO. Tot normal tret d’uns 15 ¤ de Desplazamiento técnico. Quan l’oferta publicitària era de costs d’instal·lació zero.

    Resulta que quan instal·len fan dos viatges i et cobren el segon. Divertida aquesta zaplanada manera de dividir el número zero.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.